« | | »
10.  Feb
NA TRGU SOLO BREZ

Na trg nikoli nisem rada hodila. Danes bi. Trzila se nikoli nisem, cetudi naj bi se dobro blago samo hvalilo. Ekonomija pa mi je bila bolj kot ne spanska vas, kjer je asistent profesorja z iskro v oceh vzklikal moj nadimek “dekle s psenicnimi lasmi.” Jao.

Ampak danes sem, hoces noces – na trgu. Trznici. Skratka, tam zunaj.

Prodajam se na trgu dela in do nadaljnega sem zaprta na trgu iskalcev ljubezni. Moja trenutna okupacija – solo brez. Brez drame. Brez pricakovanj. Brez premlevanj. Brez razocaranj. Samo jaz in mojih nekaj pevskih glasov.

Trg dela je do mene cudovit. Sluzba je odlicna. Sodelovci prijazni. Nadrejeni sposobni in kolegialni. Placa je trenutno vec kot odlicna. Morda se premalo cenim. Morda dusa ni odtavala v materialisticne franze. Definitvno pa je eno – ne zivim vec v Sloveniji. Najlepsa drzava. Najbolj mizerne ureditve. Se pozna, da zunaj je drugace.

A sprememba okolja ni tako prijazna na podrocju Neota. Ce ni slo tam. Ne bo slo tu. In tudi marsikje drugje najbrz ne. Custva niso na prodaj. Bit ne zeli ostati tu. Srce je odbilo polnoc ze nekaj mesecev nazaj. Trznica pa ponuja le surovo meso, medtem ko sem jaz vegi. Ni boja, ni mesarskega klanja. Samo mesto izgubljenih dus. Brezciljnega tavanja. Posedovanja. In zelje, ki ne ve, kaj dejansko bi rada. Samo, da bi.

Brez razgovorov. Na silo. Na vrat na nos. Takoj.

Pa ne gre. Ker, ce si solo brez, za vsem tem tici razlog. Tak, ki ljudi pozene v dir. Ker je tako  tezko razumeti, da je zenska lahko samostojna. V iskanju. Samozadostna, dokler ne pride Neo. In se kako zmozna prezivetja, cetudi ob njej ni neke polovicarske polovice… samo da je. Res grozljivo dejstvo imeti mocno osebo v svojem zivljenju.

Jap, nekatere zmoremo same postopat po samostojnem trznem delezu dualne eksistence. Trg daj-dam pa enako deluje kot trg delovne sile. Prijaznejse in privlacnejse deluje na tiste vezane in zavezane, kot tiste free spirit duse, za katere se je potrebno malce bolj potruditi.

VPRASANJE DNEVA

Je laze biti romanticno prepleten s tistimi, ki gredo iz ene zveze v drugo, brez vmesnega postanka na trgu solo brez?

PESEM DNEVA

http://www.dailymotion.com/videox18p6cd
  • Share/Bookmark
 

Zapisal Sassy | 10.02.2014 ob 20:14 | Kategorije: life | No Comments »

Komentirajte
Vaš komentar

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !