« | | »
15.  Feb
SHAJANJE NA JOBU

S5 jamr, jamr.

Trpim. Resnično trpim. Približno tako kot takrat, ko gledam ne najbolj posrečeno reklamo plesočih gozdnih živali, ki se jih mesojedec usmili, da jih ne zgazi. Amen piskajočim BeeGees-em. Wateva. Trpim na jobu. Ob društvu, množici t.i. sodelavcev. Kot bi se na kupu zbrali neki izločeni izobčenci, ki ne poznajo nobenih vrednot in načina obnašanja, brez neke delovne vneme in brez kakršnega koli znanja. Trpim. In sem hkrati splošno navdušena, da imam delovno mesto, ki je bolj teksaško kot katero koli študentsko služenje denarja v 90.-ih. Not. Sploh pa o nezadovoljstvu in o tem, kako naj bom utopično srečna, da sploh sem zaposlena… enkrat drugič.

To so ljudje, ki ne znajo zjutraj pozdravit. Nimajo pojma o personal space-u in puščajo lase in tobak na tvoji mizi. To so ljudje, ki stvari ne znajo vrnit, kjer so jih vzeli, brez problema pa odpadki pristanejo tam, kjer so nazadnje bili – nepoznavanje koša za smeti ftw! To so ljudje, ki ne znajo angleško pa so otroci generacije angleškega jezika in ne cirilice. To so ljudje, ki ne znajo spraviti skupaj dopisa, ki bi se začel s spoštovani in na koncu vseboval podpis. To so ljudje, ki prevečkrat ne vedo, kaj pomeni delovni proces in kdo je za kaj odgovoren. To so ljudje brez hrbtenice. Brez samoiniciative. So ljudje. So. Ampak vsak dan znova nekomu razlagat, kako in kaj, kot majhnemu otroku, je pa absolutni absurd.

Ja res sem mucho zadovoljna, se počutim izpopolnjena in me je en sam ponos delat v kolektivu, kjer noben nič ne zna. In ja – jaz znam vse. Ego much.

Kako že… vrabec na strehi, petelin na gnoju…

MISEL DNEVA

nothing bad happens, when you’re doing the right thing.

PESEM DNEVA

YouTube slika preogleda

 • Share/Bookmark
 

Zapisal Sassy | 15.02.2012 ob 19:06 | Kategorije: Pizdakanje | 3 Comments »

3 odgovorov

 1. D.P. pravi:

  Najprej čestitke, da si vse to opazila. Takšnih in drugačnih zgodb je v naši deželici veliko.Verjemi.
  Glede na to, da imaš kvalitete ( med drugim tudi nadpovprečno znanje tujega jezika), ki jih prepoznaš…Si kdaj razmišljala o odhodu kam drugam oz. si se vprašala kdaj kaj lahko v danem trenutku narediš? ( skušam te razumeti, saj vsakdo izmed nas kdaj pojamra- včasih več, drugič manj, ni pa to dolgoročno dobro)

 2. Svoboda Svoboda pravi:

  Hitro iskat plan b. Če boš samo jambrala, lahko celo življenje ostaneš na takem podnu. Tega pa verjetno nočeš ;)

 3. Sassy Sassy pravi:

  DP razmišlala… ampak žal brez dejanj ne nardiš nič.

  glede jamranja se pa z obema strinjam, bomo nehal ;)

Komentirajte
Vaš komentar

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !