« | | »

So this is x-mas. No dejansko ni, ampak lahko bi bil.
Pred kratkim so mi pisali iz banke. 2x. 2x? 2x! Da mi dajejo premalo obresti. Premalo? Premalo! Seveda sem bila prepričana, da gre za nateg in da me hočejo poleg denarja tudi zaradi slabe krvi, ki bi nekomu pač dobro služila. Ker sem se odločila, da bo šlo tokrat že v drugo rado in razbila mit, sem se odpravila v bližnjo poslovalnico (obožujem ta pr-ovski prizvok…).
Ni šlo za nateg. Niso hoteli denarja. Moja kri jih ne zanima. Obrestna mera je dejansko poskočila z 0,2€ na 0,5€! Just like that. [When I move... you...] Hallelujah in lota mi ni več potrebno igrati. [Svizec...]
Če me niso naelasticirali so me pa vsaj malo zasukali. Ampak recimo, da gledam v prihodnost, četudi je meglena kot Ljubljana nekaj mesecev nazaj. Nekaj denarja na varčevalni račun. Nekaj na depozit. Nekaj še nekam. In življenjsko zavarovanje. Say what?
Pri mojih rosnih 16 sem se odločila za naložbeno zavarovanje, ki mi lahko čez 10 let prinese mastne vsote, izsušene sočnosti. Če grem pa prej rakom žvižgat pa… moji nesojeni starši dobijo denar. I sure damn better outlive them!
In to je to, pogled v prihodnost. Brez cilja. Z roko v moji roki. Za hrbtom.
Včasih se ti lajf res reži.

MISEL DNEVA

I’m not crying. You just smell like onions. [gg]

PESEM DNEVA

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark
 

Zapisal Sassy | 23.01.2012 ob 19:12 | Kategorije: life | 1 Comment »

En odgovor

  1. Zorman pravi:

    Lepo!

Komentirajte
Vaš komentar

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !