« | | »
11.  Dec
JE TA STOL FREJ.

Sončno jutro. Dolbem kivije. Dovolj mehki so. Poslušam Eminema. Recovery. In sem se spomnila. Na večno vprašanje oz. trditev. Klišejsko. Katerega oz. katero ženske premlevajo v svojih multitaskarskih bučkah, ko teče voda v grlo. Jaz ne. Še…

Vsi dobri moški so že zasedeni?!

In potem ob paničnih pomislekih mojih pup seciram tovrstna jetra tudi sama. Ker niti ne vem kaj je dober moški. Ker niti ne vem kateri je ta slab. Vem samo kateri ustrezajo mojim standardom in kateri ne. Vem, da mora biti visok. Višji od mene. Pa »vsi« vemo, da sem tukaj naredila izjemo. Še dobro, da ni prišlo niti do vreznine. Glasek v moji glavi piska: ne nižaj standardov. V tem primeru še dobesedno! …Vem, da »mora« biti temnih las. Vem, da mora imeti rad živali. Vem, da bo moral znati hendlat mojo »težo«. Moj ego. Vem… v teoriji tako ali tako vse vem.

In zunaj. Od 200ih moških jih je cca 10 višjih od mene. 8 jih je tako pijanih, da me ne ganejo niti približno. 1 me ne zanima. 1 me. On je vezan. In če bi tak vzorec sprocesirali na celo populacijo, bi bil odgovor jasen. So zasedeni. Ampak mogoče smo tudi me prezahtevne. In kot bi vrli Pahor rekel, rečem tudi sama: »So what!«.

Pa vseeno… vem, da niso vsi najboljši zasedeni. Moj bivši je single, ledig, frej. Žal. Moja simpatija Cimet je tudi samski. Izbral si je pač tak lifestyle. Ampak potem je pa v zvezi »on«, ki »njo« pretepa. Zvezo tvori tudi tisti, ki izvaja psihično nasilje. Zaseden je tudi »on«, ki je 4 leta nazaj ubil njeno prijateljico, sedaj pa imata skupaj dva srčkana fantka. S tržišča je šel tudi on, ki tako ali tako vidi svojo boljšo polovico samo 1x-2x tedensko.

Torej ne. Niso zasedeni. Niso vsi. Zasedeni so tudi slabi. In zakaj hudiča bi si belila glavo kdo je zaseden in kdo ni. Damaged smo tako ali tako že vsi. Damaged zaradi prejšnjih zvez. Zaradi izrečenih besed. Zaradi preteklih dejanj. Zaradi holivudskih upov. In, če vse skupaj skrbno premešamo. Zmiksamo. Dodamo še kanček obsesije. Sproduciramo agonijo in absurdno prepričanje, da je vseeno bolje po svetu hoditi v zvezi osamljen in nesrečen kot preprosto samski. Not me!

In jaz. Samska. Trenutno sem v pokoju. Ker se mi ne da igrat igric z nedorašenčki. Ker se mi ne da postavit srce na dražbo. Ker mi s samo seboj nič ne manjka. Ali pač. Sobotni film na kavču s skodelico vročega kakava. …ko zaspim v »njegovem« objemu. Vendar ne za ceno, da bom na fejsbuku lahko zacahnila, da sem v zvezi.

In sedaj jaz postavljam vprašanje. Ali ljudje sploh še znamo bit samski.

MISEL DNEVA

Some people are settling down, some people are settling and some people refuse to settle for anything less than butterflies.

~ Sex in the City

PESEM DNEVA

YouTube slika preogleda

 • Share/Bookmark
 

Zapisal Sassy | 11.12.2010 ob 13:46 | Kategorije: Venus vs. Mars | 6 Comments »

6 odgovorov

 1. M pravi:

  Samska, a nikoli sama …

 2. Sassy Sassy pravi:

  sama dostkrat, ker mi tko paše…

 3. svoboda svoboda pravi:

  Oh, v temle postu se pa najdem!

 4. Silvan pravi:

  Ne nižaj standardov???
  Hm, na ta način pač moški ne razmišljamo. Nekdo nam pač ni všeč.
  In to je vse.

 5. X pravi:

  Zakon prispevek.
  Ko pogledam okoli sebe, vsi nekaj vezani in nesrečni. Se je potrebno vezat za vsako ceno ? ! Ne, nisem takšna.

 6. Sassy Sassy pravi:

  @Silvan nekak se morm tolažt, da je ves problem v tem :P
  @X :thumbs up:

Komentirajte
Vaš komentar