« | | »
02.  Dec
ODPOVED ZA AVANTURO

Aferice znajo biti zanimiva zadeva. Poživijo duha. Skrivalnice te ponovno spomnijo na tiste brezskrbne otroške dni, le da ti trenutki niso čisto brezskrbni. Srce pa ti poskakuje za trenutke, ko sta skupaj sama in za trenutke, ko se okoli vaju gnete ljudi pa nihče čisto nič ne posumi… vsaj upaš… vsaj misliš, da je tako.

Nekaj zelo nepredvidljivega so aferice na delovnem mestu. Bolj ali manj gre za povsem običajen tip afere. Šolski primer. Moški, ženska. Delovna. Skupaj preživita vsaj 8 ur dnevno. Večkrat se dogajajo nad ure. On ti odpira vrata, ko ti jih tvoj partner nikoli ne. On ti podarja komplimente, ko te ima tvoj partner že dolgo za samoumevno. On te uči o stvareh, ki se tičejo tebe, življenja, delovnega mesta, … ko ugotoviš, da vaju s partnerjem ne veže čisto nič skupnega.

Trenutki, ko ti pomežikne čez monitor ti prikradejo nasmeh na ustnice. Trenutki, ko ti želi pokazati nekaj trikov na računalniku pa zagrabi tvojo roko na miški, ti požene mravljince po telesu. In potem so trenutki, ko bi to nadaljevala na samem pa se odloči, da bo raje vlagal v svojo prihodnost alkoholika, ki rad postopa s sodelavci, ki ga drugače tako zelo motijo. Moški, kdo bi vas razumel?! I guess I just wasn’t that special.

Čez čas vsi ti pozitivni vtisi izginejo. Čez čas ti je znano, da je človek le moški in si je dal duška z eno in edino osebo za katero je rekel, da z njo pa nikoli. Čez čas ugotoviš, da prebolevanje v tem primeru meji bolj na oslovski kot na mačji kašelj. In čez čas ugotoviš, da se je pisarna tako zelo pomanjšala, zrak je tako zelo zadušljiv, ozračje pa bolj napeto kot marela. In kje je zasilni izhod. Samo v glavi. Zadeva pa postane zelo grda, ko se začnejo misli poigravat s teboj. Se sedaj dopisujeta kot sva se midva. Videla sem, da ji je napisal naj skrije nogice, ker bi jo nabrisal (model! Si jo sploh pogledal v fris?). Zakaj je prevzela njegove fraze? Se z njo igra skrivalnice kot se je z menoj. Ima sobotne večere rezervirane za nemo toplino?

…in ni lahko.

Pa če sem bila mnenja, da je bolje biti v njegovi bližini in počasi ugotavljati kako zelo napačen je zame kot da ga nikoli ne vidim pa me potem ponovno zlomi… se bi danes na vse pretege želela oprijeti reka daleč od oči, daleč od srca. Daleč od srca… iz dneva v dan bolj. Kako le doseči daleč od oči.

Gospod direktor… dajem odpoved.

Pesem dneva

YouTube slika preogleda

  • Share/Bookmark
 

Zapisal Sassy | 2.12.2009 ob 19:14 | Kategorije: l.o.v.e. | No Comments »

Komentirajte
Vaš komentar

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !